Vorming

Gras groeit niet door er aan te trekken. Ok, maar wat werkt dan wel? Het ervaringsleren is een informele methode waarin mensen spelenderwijs, door actie en reflectie, kunnen ontdekken en experimenteren. Mensen laten leren zonder dat ze het doorhebben, dat doen we bij LEJO het liefst.

In de LEJO Academy vind je ons aanbod trainingen waar je individueel voor kan inschrijven. Of misschien zoek je eerder een procesbegeleiding of training op maat? LEJO komt graag naar je team, school of jeugdbeweging om dingen in beweging te zetten.

Procesbegeleiding en training op maat

Procesbegeleiding

Hoe gaat ‘t in je team? Hoe is het om er een deel van te zijn? En kan je er ook jezelf zijn, kan je zeggen wat je denkt? Lopen jullie vaak tegen dezelfde dingen aan, of zit het helemaal vast? Of misschien krijgen jullie het werk wel gedaan, maar leeft er veel onder de radar, onderhuids … ?

Toon meer

 

CIRKELEN

In deze vorming duiken we volledig in ‘proactieve cirkels’. Cirkelen is een inclusieve werkvorm die ervoor zorgt dat iedereen, ongeacht het karakter, uitgenodigd wordt om te delen. Het is een laagdrempelig ritueel om een veilige gesprekscultuur in je groep te stimuleren. In deze vorming leren we een goeie veilige basis installeren om tot spreken te komen om verder te kunnen bouwen wanneer moeilijke gesprekken zich aandienen. We maken kennis met deze methodiek door er zelf in te stappen.

Outreachend werken

Hier komt nog wat info over onze trainingen outreachend werken

Werken met vrijwilligers

Heb je een werking waar vrijwilligers aan de slag zijn, maar heb je soms struggles hoe je hen coacht, betrekt, verantwoordelijkheid geeft en hoe je aan werving doet? Dan kunnen wij vanuit onze expertise meegeven hoe wij werken met vrijwilligers en onze methodiek. We staan stil rond de methodiek van appreciative inquiry en maken een oefening rond waarderend vrijwilligersbeleid.

Grenzen voelen en respecteren

Hoe voelt een grens? Wie professioneel met mensen werkt, komt onvermijdelijk in contact met grenzen. Meestal merken we die pas als ze overschreden worden. Grenzen voor jongeren op een speelplein of kamp. Grenzen in een vrijwilligersteam of leidingsploeg. Grenzen aan onze draagkracht of mogelijkheden als hulpverlener. Grenzen aan hoe dicht we mensen toelaten. Grenzen aan wat we toelaten als ‘omstaander’.

Toon meer

Inspiratiedag op COMPOT

Ben je op zoek naar een leuke en originele rustgevende plek voor je team? Benieuwd hoe wij jongeren in beweging krijgen en wil je dit eens zelf ervaren? Dan is een inspiratiedag op COMPOT een heel goed plan. COMPOT is een ervaringsgerichte plek beheerd door Stappen VZW en LEJO, waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Een plek voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, vrijwilligers, buurtbewoners, teams en nieuwsgierige bezoekers. Alles gebeurt er vanuit gelijkwaardigheid en de kracht van authentieke bewegingen.