Vraag info en offerte Ervaringsgericht op kamp - Lejo

Ervaringsgericht op kamp

Aan welk kamp of vakantie hou jij de beste herinneringen over? Vaak zijn dat kampen waar er 'magie' in de lucht hing, er onbekend terrein kon worden verkend. Waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg om iets nieuws te proberen. Die magie komt er niet zomaar. Je kan die stimuleren door een kamp meer ervaringsgericht aan te pakken.

Dat betekent dat je jongeren meer eigenaar maakt van het hele proces van je kamp. Van idee over budget en programma tot reflectie, erkenning en waardering. Verdeel jij al verantwoordelijkheden en taken in rollen voor de jongeren, of probeer je nog alles zelf te doen? Gebruik je activiteiten om de jongeren iets te laten leren over zichzelf en de groep te helpen groeien? Geef je jongeren kansen om de leiding te nemen en iets te betekenen op hun manier? Durf jij kampdagen blanco te laten en ’s ochtends te zien wat er leeft bij de groep?

Door je energie te steken in de jongeren, coaching en ondersteuning, soms wat meer los te laten, maak je ruimte voor groei en soms magie 🙂 Maar dit doe je beter met kennis van zaken, of het loopt in de soep. Bij LEJO zijn we heel vertrouwd met het ervaringsgericht aanpakken van kampen. We doen het al 20 jaar. En we helpen jou er graag mee.

Wat krijg je mee?

  • Veel tools en ideeën om het proces van je kamp meer ervaringsgericht te maken.
  • Inzicht in het werken met rollen
  • Dynamics en reflectiemethodieken voor, tijdens en na je kamp.
  • Verantwoordelijkheden op maat: Koplopers en captains.
  • Een flexibel of meer ‘blanco’ kampprogramma.
  • Manieren om complimenten en feedback te stimuleren.
  • Een duwtje in de rug om te durven springen …

 

  • Prijs per dagdeel

Prijs

€180 / €350 / €450 per dagdeel per begeleider. Glijdende prijzen voor jeugd(welzijns)werk / social profit / bedrijven

Inbegrepen:
Begeleiding, voorbereidende- en evaluatiemeeting. Excl. transport

Ook interessant

Animatorcursus herfstvakantie

28 okt - 2 nov
15
De Lork in Kemmel

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of mee gaan op een te gek LEJO-kamp?