Vakantiekampen

Kampen tijdens de schoolvakanties

Op de hoogte blijven

Wil je mee op kamp? Check hieronder onze kampen.
Kan je nog geen kampen terugvinden, dan zijn we er volop me bezig om dit voor te bereiden.

Schrijf je in via de knop “op de hoogte blijven” (hier links) om als eerste het aanbod in je mailbox te krijgen.

 

meer uitleg rond de leeftijden kan je hier vinden

Heb je specifieke vragen? We hebben antwoorden verzameld onderaan deze pagina.

 

Info & inschrijvingen
kampen@lejo.be
09 233 21 54

Voor wie?

  • 12+Voor jongeren van 12, 13 of 14 jaar bij de start van het kamp
  • 15+Voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar bij de start van het kamp
  • 21+Voor jongeren van 21 jaar of ouder bij de start van het kamp
12

No Sh*t Sherlock?!

4 jul - 9 jul
Volzet

No Shit Sherlock?! Dat kan wel eens de uitspraak van dit kamp worden… Een week vol mysterie, verassingen en onverklaarbare gebeurtenissen en dat alles op een magische locatie, daar moet je bij zijn. Zit er een speurneus in jou? Ben je een krak in het ontrafelen van mysteries en complotten? Hou je daar bovenop ook nog eens van fun en avontuur? Dan moet je beslist mee op deze magische trip…
Opgelet, dit kamp is al volzet! Het is wel nog even mogelijk om in te schrijven voor de reservelijst.

Info & inschrijvingen
12

Fun at Sea

11 jul - 16 jul
Volzet

Fun betekent plezier, tonnen plezier! En Sea betekent zee… zon… strand… maar vooral water, héél veel water!!! Fun@Sea is dan ook de perfecte samenvatting van dit kamp… Want we zoeken vollenbak het water op om massa’s plezier te beleven. Ben jij een echte waterrat? Maak je graag plezier en schrikt een beetje avontuur je niet af? Dan is Fun@Sea beslist een kamp voor jou… Hasta la… blub blub bl…
Opgelet, dit kamp is al volzet! Het is wel nog even mogelijk om in te schrijven voor de reservelijst.

Info & inschrijvingen
15

Trek(tuwplan)tocht

18 jul - 23 jul

Een trektocht is leuk, maar een trektuwplantocht is nog véél leuker! Ne wat?! Jawel, ne trektuwplantocht… Dat is een roadtrip waarbij we samen onze plan trekken… Naar waar? Dat kiezen we zelf! Moeten we daar geraken? Bijlange niet, we trekken onze plan wel… Misschien komt de bestemming wel naar ons… Huh?! Ja, je hoort het goed… We trekken onze plan wel! Het allerbelangrijkste is dat we ons onderweg megahard amuseren. Dus heb jij evenveel zin als wij om mee te bouwen aan de meest fantastische trek(tuwplan)tocht? Schrijf je dan snel in voor deze onvergetelijke reis… of ook niet, trekt uwe plan dermee!

Info & inschrijvingen
15

Total Loss in het Bos

25 jul - 30 jul
Volzet

Een bos is zoveel meer dan een hoop bomen bij elkaar. Je kan op zoveel verschillende manieren genieten van de natuur… Van pure basics tot overweldigende luxe, actief of passief, overdag of ’s nachts… Dat is net wat we dit kamp gaan doen: we gaan ‘total loss’ in het bos. We ontdekken en ervaren het bos en de natuur op verschillende manieren. Ben je avontuurlijk aangelegd? Schrikt survival je niet af? Maar kan je ook genieten van een beetje luxe? En vooral: zit je graag in ‘den bos’? Dan is dit kamp beslist iets voor jou! Opgelet, dit kamp is al volzet! Het is wel nog even mogelijk om in te schrijven voor de reservelijst.

Info & inschrijvingen
15

London Urban Trail

30 jul - 7 aug
Volzet
London

London… misschien wel één van de bruisendste metropolen van Europa! Euhhh… Ah ja, juist… niet meer dus… Opnieuw: London, misschien wel één van de bruisendste metropolen van de wereld! Ow Yeah! Op zijn Lejo’s trekken we erop uit in en rond London en ontdekken op avontuurlijke wijze wat deze geweldige stad te bieden heeft. Zo komen we terecht op de meest bekende en ‘must-see’ plekjes, maar we komen evengoed terecht op verborgen Londense pareltjes. We laten ons leiden door de ervaring en informatie van een wijs man, een echte London-kenner… Spring jij mee in dit avontuur? Welkom op de London Urban Trail!

Info & inschrijvingen

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer op kamp geregeld?

LEJO organiseert alle vervoer vanaf de plaats van afspraak. Meestal is dat een station in de regio van de kampplaats. We verwachten van deelnemers dat ze zelf naar de plaats van afspraak kunnen geraken. Tijdens het kamp gebruiken we minibusjes of het openbaar vervoer.

Hoeveel kost het om mee op kamp te gaan?

Een kamp in BELGIË

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €25 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €15 per nacht
  • Iedereen Verdient Vakantietarief (Voor wie inschrijft via IVV – https://www.iedereenverdientvakantie.be/) – €10 per nacht

Een kamp in het BUITENLAND

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €30 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €20 per nacht
  • Iedereen Verdient Vakantietarief (Voor wie inschrijft via IVV – https://www.iedereenverdientvakantie.be/)  – €15 per nacht

Alles is inbegrepen, behalve eventuele drank en versnaperingen tijdens het barmoment ‘s avonds. Dat is 50 cent voor een blikje frisdrank of voor een koek of chipje. Fruit en water is gratis. Dat is goedkoop, in vergelijking met andere kampen, dankzij de steun van vakantieparticipatie of benefietacties van jongeren. Bij de meeste kampen zijn enkele plaatsen goedkoper aangeboden via iedereenverdientvakantie.be.

Hoe vraag je het iedereen verdient vakantie-tarief aan?

Inschrijven via ons inschrijvingsformulier is niet voldoende! Je doet ook een officiële aanvraag via één van volgende drie manieren:

1: Via Rap Op Stap

Ken je de Rap op Stap kantoren al? Het zijn laagdrempelige reisbemiddelingskantoren voor mensen met een beperkt budget. Bekijk hier welke het dichtst bij jou in de buurt is.

Zoek in jouw buurt!

2: via een sociale partnerorganisatie

Ben je aangesloten bij een ocmw, caw, vzw of andere sociale organisatie die partner is van ons netwerk? Laat daar weten waar je naartoe wil en de partners boeken voor jou. Wil je weten of een bepaalde sociale organisatie partner is van Iedereen Verdient Vakantie?

Bel of mail Iedereen Verdient Vakantie

3: rechtstreeks via een (online) aanvraagformulier

Heb je geen Rap op Stap in je buurt of ben je niet aangesloten bij een sociale organisatie? Dan kan je via de vakantiebemiddelaars een vakantie aanvragen. Het kan iets langer duren vooraleer je aanvraag kan verwerkt worden en vraagt iets meer administratie. Wij helpen jou!

Vul dit aanvraagformulier in

Wat doen we allemaal op kamp?

Amai, te veel om op te sommen! We vinden het leuk om het programma in te vullen samen met de jongeren. We gebruiken daar allerlei methodieken voor. Soms vertrekken we zelfs zonder programma, en ligt alles in handen van de deelnemers, zoals het blanco kamp. Veel activiteiten worden voorbereid door de vrijwilligers. Soms gaan we eens naar een pretpark of een leuk zwembad, of laten we ons gaan in een gek idee dat ‘s ochtends ontstaat … . We gaan soms hard, om daarna even stil te staan bij hoe het loopt, en hoe we het samen nog leuker kunnen maken.

 

Wie begeleidt de LEJO kampen?

Doorgaans gaan we op kamp met 13 jongeren, 4 begeleiders en 1 captain. 1 iemand is kamptrekker of koploper. Dat kan een beroepskracht zijn of een ervaren vrijwilliger die gecoacht wordt door een beroepskracht. Een captain neemt een rol in tussen begeleider en jongeren, met aangepaste verantwoordelijkheden op maat. Jongeren kunnen dus op kamp dankzij het enthousiasme van vrijwilligers, de helden van LEJO.

Wie kan mee op kamp met LEJO?

Alle jongeren van 12 jaar tot en met 19 jaar kunnen mee op LEJO kamp. Wij maken geen onderscheid: Als je zin hebt om mee te gaan, kan dat. Als voor een jongere extra ondersteuning of zorg nodig is, neem je het best op voorhand eens contact op met de kampverantwoordelijke. Samen bekijken we dan hoe we dat het best aanpakken.

Voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, heb je daar een brevet voor nodig?

Nope, iedereen kan mee. We richten ons wel specifiek op jongeren voor wie op kamp gaan niet evident is, door bijvoorbeeld ons prijzenbeleid, onze begeleidershouding en kleine groepen (max. 12). Die doelgroep is heel divers en onmogelijk af te bakenen.