Vakantiekampen

Kampen tijdens de schoolvakanties

Op de hoogte blijven

Wil je mee op kamp? Check hieronder onze kampen.
Kan je nog geen kampen terugvinden, dan zijn we er volop me bezig om dit voor te bereiden.

Schrijf je in via de knop “op de hoogte blijven” (hier links) om als eerste het aanbod in je mailbox te krijgen.

 

meer uitleg rond de leeftijden kan je hier vinden

Hier kan je onze algemene voorwaarden van onze kampen vinden

Heb je specifieke vragen? We hebben antwoorden verzameld onderaan deze pagina.

 

Info & inschrijvingen
kampen@lejo.be
09 233 21 54

Voor wie?

  • 12+Voor jongeren van 12, 13 of 14 jaar bij de start van het kamp
  • 15+Voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar bij de start van het kamp

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer naar en op kamp geregeld?

LEJO organiseert alle vervoer vanaf de plaats van afspraak. Meestal is dat een station in de regio van de kampplaats. We verwachten van deelnemers dat ze zelf naar de plaats van afspraak kunnen geraken. Tijdens het kamp gebruiken we minibusjes of het openbaar vervoer. Toch een vervoersprobleem? Contacteer de kampverantwoordelijke.

Hoeveel kost het om mee op kamp te gaan?

Een kamp in BELGIË

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €25 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €15 per nacht

Een kamp in het BUITENLAND

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €30 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €20 per nacht

Alles is inbegrepen, behalve eventuele drank en versnaperingen tijdens het barmoment ‘s avonds. Dat is 50 cent voor een blikje frisdrank of voor een koek of chipje. Fruit en water is gratis. Dat is goedkoop, in vergelijking met andere kampen, dankzij de steun van vakantieparticipatie of benefietacties van jongeren. Bij de meeste kampen zijn enkele plaatsen goedkoper aangeboden via iedereenverdientvakantie.be.

Hoe vraag je het iedereen verdient vakantie-tarief aan?

Inschrijven via ons inschrijvingsformulier is niet voldoende! Je doet ook een officiële aanvraag via één van volgende drie manieren:

1: Via Rap Op Stap

Ken je de Rap op Stap kantoren al? Het zijn laagdrempelige reisbemiddelingskantoren voor mensen met een beperkt budget. Bekijk hier welke het dichtst bij jou in de buurt is.

Zoek in jouw buurt!

2: via een sociale partnerorganisatie

Ben je aangesloten bij een ocmw, caw, vzw of andere sociale organisatie die partner is van ons netwerk? Laat daar weten waar je naartoe wil en de partners boeken voor jou. Wil je weten of een bepaalde sociale organisatie partner is van Iedereen Verdient Vakantie?

Bel of mail Iedereen Verdient Vakantie

3: rechtstreeks via een (online) aanvraagformulier

Heb je geen Rap op Stap in je buurt of ben je niet aangesloten bij een sociale organisatie? Dan kan je via de vakantiebemiddelaars een vakantie aanvragen. Het kan iets langer duren vooraleer je aanvraag kan verwerkt worden en vraagt iets meer administratie. Wij helpen jou!

Vul dit aanvraagformulier in

Wat doen we allemaal op kamp?

Amai, te veel om op te sommen! We vinden het leuk om het programma in te vullen samen met de jongeren. We gebruiken daar allerlei methodieken voor. Soms vertrekken we zelfs zonder programma, en ligt alles in handen van de deelnemers, zoals het blanco kamp. Veel activiteiten worden voorbereid door de vrijwilligers. Soms gaan we eens naar een pretpark of een leuk zwembad, of laten we ons gaan in een gek idee dat ‘s ochtends ontstaat … . We gaan soms hard, om daarna even stil te staan bij hoe het loopt, en hoe we het samen nog leuker kunnen maken.

 

Wie begeleidt de LEJO kampen?

Doorgaans gaan we op kamp met 13 jongeren, 4 begeleiders en 1 captain. 1 iemand is kamptrekker of koploper. Dat kan een beroepskracht zijn of een ervaren vrijwilliger die gecoacht wordt door een beroepskracht. Een captain neemt een rol in tussen begeleider en jongeren, met aangepaste verantwoordelijkheden op maat. Jongeren kunnen dus op kamp dankzij het enthousiasme van vrijwilligers, de helden van LEJO.

Wie kan mee op kamp met LEJO?

Alle jongeren van 12 jaar tot en met 18 jaar kunnen mee op LEJO kamp. Wij maken geen onderscheid: Als je zin hebt om mee te gaan, kan dat. Als voor een jongere extra ondersteuning of zorg nodig is, neem je het best op voorhand eens contact op met de kampverantwoordelijke. Samen bekijken we dan hoe we dat het best aanpakken.

Voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, heb je daar een brevet voor nodig?

Nope, iedereen kan mee. We richten ons wel specifiek op jongeren voor wie op kamp gaan niet evident is, door bijvoorbeeld ons prijzenbeleid, onze begeleidershouding en kleine groepen (max. 12). Die doelgroep is heel divers en onmogelijk af te bakenen.

Team

Wonne Hellemans

Emiel De Smet

Anasse Ben Brahim

Bieke Matthijs

Gent

Aran Cochuyt