Onderwijstrajecten

Onderwijstrajecten van LEJO richten zich, in het onderwijslandschap, naar jongeren met nood aan ondersteuning. We doen dit in onze projecten NAFT, Ondersteuning Alternerend Leren, Transitietrajecten, Ondersteuning voltijds engagement, In Beeld en Samen in Blok

Bij LEJO staan jongeren centraal. We gaan daarom samen met de jongeren op pad en we blijven in ieder van hen geloven. Via onze ervaringsgerichte methodiek stimuleren we jongeren en creëren we ruimte om hun potentieel te (her)ontdekken en te ontwikkelen. We betrekken de school en andere sleutelfiguren sterk zodat we het samen mogelijk maken dat de jongeren wegwijzers ontdekken en hun eigen pad kunnen kiezen.

Klik hieronder op de tabs voor onze verschillende projecten

Contactpersoon

Hanne Claes

Transitietrajecten

BOOM

Transitietrajecten Onderwijs en Werk, Samen Sterk!

Deze trajecten zijn voor jongeren uit de tweede en derde graad TSO, BSO en DBSO waarbij er een vermoeden is dat ze vroegtijdig de school gaan verlaten. Deze jongeren hebben vaak nog geen idee over wat ze verder willen doen, hoe hun toekomst er uit zal zien.  Wij helpen hen door hen perspectieven op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding te bieden.  We begeleiden hen in het maken van de juiste keuze en proberen hen zo een realistisch toekomstbeeld te geven. De coach zal doorheen het traject dichtbij de jongeren staan en ondersteuning geven waar nodig.

Meer info over de transitietrajecten? Contacteer Hanne

Stapstenen naar werk

Gestopt met school? Nog niet aan het werk? Wil je graag ondersteuning op verschillende vlakken? “Stapstenen naar werk” kan jou helpen!

Werken aan eigen doelen, terug naar school gaan, een job vinden… zijn de einddoelstellingen van dit project. Eerst gaan we aan de slag met eventuele moeilijke omstandigheden die op dit moment in de jongere zijn leven een rol spelen. Samen bekijken we aan welke zaken er gewerkt kan worden.

Aarzel niet om ons te contacteren.
Dit project doen we samen met verschillende partners, namelijk: Saamo, Groep Intro, Vlotter en Gemeente Boom. 

Meer info over “Stapstenen naar werk”? Contacteer Linde of 0472/06.26.84