NAFT Boom

Zo bieden we een groepstraject aan, dat kan aangevuld worden met een individuele begeleiding. In onze vestiging in Boom ligt onze focus op het creëren van een huiselijke sfeer waar iedereen zich veilig voelt om stappen te zetten en te experimenteren. Soms is het ook een rustplaats om eventjes alles terug op een rijtje te zetten om daarna weer verder te gaan. Ook tijdens onze individuele begeleiding, klasondersteuning of een vormingstraject geven we deze belangrijke punten mee aan de jongeren.

  • Groepswerking

We starten de groepswerking met een proactieve cirkel.  Daarna wordt er in groep beslist wie wat gaat doen.  Zo kunnen jongeren zelf kiezen of ze meedoen aan een project, alledaagse klusjes doen of liever gewoon een groepsactiviteit doen. Daarnaast zijn er individuele coachingmomenten waarin jongeren samen met hun coach de accenten en doelstelling van hun traject bepalen en in handen nemen. De duur van het traject is zo kort mogelijk maar zo lang als nodig.

  • Individuele trajecten

Deze gaan vooral in de namiddag door.  Bij een individueel traject hebben jongeren aparte contactmomenten met hun coach. Daar worden de doelstellingen afgesproken en wordt er een trajectplan opgesteld. De duur en intensiteit van het traject wordt in onderling overleg bepaald. Indien nodig werken we outreachend om de drempel voor jongeren te verlagen.

Begeleider / verantwoordelijke

Ook interessant

Animatorcursus herfstvakantie

28 okt - 2 nov
15
De Lork in Kemmel

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of mee gaan op een te gek LEJO-kamp?