Jeugdopbouwwerk

De stad, de wijk, de buurt… Het is dé biotoop en leefwereld van jongeren in een kwetsbare situatie. Een unieke kans voor ons om onze ervaringsgerichte  begeleidershouding waar te maken.

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ronse
Priesterstraat 13/17
Route berekenen

Jeugdopbouwwerk Ronse

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Marijve het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan de collega's aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. Samen met een bende enthousiaste vrijwilligers!

In ons OPEN HUIS zijn jongeren vanaf 12 jaar welkom. Een afspraak hoeft niet, ze komen wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm. Op dit moment zijn we volop aan het experimenteren met dit concept, maar we willen jullie nu al verklappen dat we grote plannen hebben voor de toekomst van het OPEN HUIS in Ronse!

Samen activiteiten vormgeven

Op woensdag en vrijdag kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. we bouwen zoveel mogelijk vraaggestuurd aan een activiteitenaanbod. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en ze ook actief mee uitwerken.

De straat op

Naast de werking in het OPEN HUIS vind je ons vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Alice zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Mara soigneert onze partners in Ronse. Zo kunnen we loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar slaan!

Buurtspeelplein tijdens de zomer

Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Zo willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen.

LEJO Ronse blijft groeien. Binnenkort breidt ons team verder uit. Je hoort het snel als we daar meer over kunnen vertellen!

In samenwerking met

Activiteiten