Vorming

Het ervaringsgericht werken biedt een kader waarin elk individu binnen LEJO gestimuleerd wordt om zijn potentieel te (her)ontdekken en ontwikkelen. Zo kunnen we een situatie creëren die door het individu zelf als beter wordt ervaren.

Het ervaringsgericht leren vertrekt vanuit een procesgerichte aanpak, met respect voor het tempo en de situatie van elke persoon.

Lees hier de annulatievoorwaarden voor vormingen

Hoofdanimatorcursus

Kruip je graag in de rol van animator, maar kriebelt het om nog verder te groeien? Dan is de hoofdanimatorcursus iets voor jou!

Je leert jezelf beter kennen en ontdekt welke begeleidersstijl je hebt. Hoe kan je meer verantwoordelijkheid opnemen binnen de werking? Hoe communiceer je op een gepaste manier met ouders? Hoe coach je een team animatoren? Veel vragen die we samen zullen beantwoorden.

Ontdek tijdens deze zesdaagse hoofdanimatorcursus, samen met een mix van andere jongeren, wat een goede hoofdanimator allemaal moet kunnen. Bij LEJO is een cursus meer dan spelen en bijleren van begeleiding: we leren van elkaar en door elkaar op een ervaringsgerichte manier. Dit zorgt voor dubbel zoveel plezier. Deze cursus is voor iedereen vanaf 16 jaar.
Na een geslaagde cursus (50u) én een geslaagde stage (50u) ontvang je via ons het officiële attest ‘Hoofdanimator in het jeugdwerk’.

Activiteiten

15

Animatorcursus Krokus

28 feb - 4 mrt

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of mee gaan op een te gek LEJO-kamp?

Info & inschrijvingen

XP BASIC

17 mrt - 22 mrt

5 daagse onderdompeling en verdieping in het ervaringsleren bij LEJO

Info & inschrijvingen