Vorming

Het ervaringsgericht werken biedt een kader waarin elk individu binnen LEJO gestimuleerd wordt om zijn potentieel te (her)ontdekken en ontwikkelen. Zo kunnen we een situatie creëren die door het individu zelf als beter wordt ervaren.

Het ervaringsgericht leren vertrekt vanuit een procesgerichte aanpak, met respect voor het tempo en de situatie van elke persoon.

Lees hier de annulatievoorwaarden voor vormingen

Animatorcursus

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of wil je mee op een te gek LEJO-kamp?

Tijdens een animatorcursus leer je de kneepjes van het vak: spelletjes organiseren, hoe los je ruzies op, leren samenwerken, uitstappen plannen,…

Ontdek tijdens deze zesdaagse animatorcursus, samen met een mix van andere jongeren, wat een goede animator allemaal moet kunnen. Bij LEJO is een cursus meer dan spelen en bijleren van begeleiding: we leren van elkaar en door elkaar op een ervaringsgerichte manier. Dat zorgt voor dubbel zoveel plezier. Deze cursus is voor iedereen vanaf 15 jaar.

Na een geslaagde cursus (50u) én een geslaagde stage (50u) ontvang je via ons het officiële attest ‘Animator in het jeugdwerk’.

De eerstvolgende animatorcursus is van maandag 2 november tot en met zaterdag 7 november
Animatorcursus Herfst

 

Activiteiten