LEJO-Ronse

Ronse

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ronse
Priesterstraat 13/17
Google Maps

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Marijve het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan de collega's aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. Het ‘OPEN HUIS’ is een plek waar jongeren vanaf 12 jaar welkom zijn, waar ze terecht kunnen zonder afspraak, wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm.

Op woensdagen en vrijdagen kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. Hier werken we zoveel mogelijk vraaggestuurd aan een activiteitenaanbod. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en deze actief mee uitwerken. Naast deze werking vind je ons vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Alice zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Mara soigneert onze partners in Ronse zodat we allen kunnen loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar kunnen slaan!
Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Op deze manier willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen!
LEJO Ronse blijft groeien!

Verhalen

Een interview van BINNENUIT  

Wat typeert LEJO, wat voor mensen lopen hier rond en wat kun je eigenlijk allemaal bij LEJO doen? Om jullie hier een beetje zicht op te geven, nemen we jullie mee in Ambers LEJO-verhaal. Een 23-jarige studente die al maar liefst 10 jaar bekend is met LEJO.  Hieronder haar verhaal

Lees meer

Wat doet Durkje bij LEJO?

We stellen je graag Durkje voor, een enthousiaste stagiaire uit Nederland die over haar ervaring bij LEJO vertelt.

Lees meer

Cycling 4 LEJO met Seba

1300 km fietsen om geld te verzamelen voor LEJO

Lees meer