LEJO-Ronse

Ronse

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ronse
Priesterstraat 13/17
Google Maps

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Marijve het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan de collega's aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. Het ‘OPEN HUIS’ is een plek waar jongeren vanaf 12 jaar welkom zijn, waar ze terecht kunnen zonder afspraak, wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm.

Op woensdagen en vrijdagen kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. Hier werken we zoveel mogelijk vraaggestuurd aan een activiteitenaanbod. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en deze actief mee uitwerken. Naast deze werking vind je ons vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Alice zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Mara soigneert onze partners in Ronse zodat we allen kunnen loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar kunnen slaan!
Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Op deze manier willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen!
LEJO Ronse blijft groeien!

Verhalen

Op Kampbezoek bij de Tienerouders

Onze TEENS trokken gezellig op gezinsreis. Naast een week boordevol samen zijn, maakten ze ook tijd voor een babbeltje met de camera. Benieuwd hoe zij de zomer én de reis al beleefden? Kijk dan mee

Lees meer

Zomerwerking LEJO Ronse – Buurtspeelpleinwerking

De bende van LEJO Ronse staat tijdens de zomer iedere weekdag paraat met het Buurtspeelplein.

Lees meer

Op Kampbezoek op BLANCO Kamp

Een week waarin de jongeren zelf de planning bepalen? Dat is ons Blanco kamp
Een gesprek met de camera paste volgens de kampgangers gelukkig ook in het schema  Kijk mee!

Lees meer