LEJO-Ronse

Ronse

Locatie

LEJO Ronse
Grote Marijve 133
9600 Ronse
Google Maps

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Marijve het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan Mo, Alice en Mara aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. Het ‘OPEN HUIS’ is een plek waar jongeren vanaf 12 jaar welkom zijn, waar ze terecht kunnen zonder afspraak, wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm.

Op dit moment zijn we volop aan het experimenteren met dit concept, maar we willen jullie nu al verklappen dat we grote plannen hebben voor de toekomst van het OPEN HUIS in Ronse!

Op woensdagen en vrijdagen kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. Hier werken we zoveel mogelijk vraaggestuurd aan een activiteitenaanbod. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en deze actief mee uitwerken. Naast deze werking vind je ons vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Alice zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Mara soigneert onze partners in Ronse zodat we allen kunnen loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar kunnen slaan!
Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Op deze manier willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen!
LEJO Ronse blijft groeien!

Verhalen

Cycling 4 LEJO met Seba

1300 km fietsen om geld te verzamelen voor LEJO

Lees meer

Bij LEJO heeft iedere jongere impact collega Jordi aan het woord

In LEJO zwaaien jongeren mee de plak. “Bij andere organisaties klinkt het vaak: ‘Wacht, de jongeren zijn er nog niet klaar voor.’ Bij LEJO proberen we het gewoon.”

Lees meer

WijsWerk : we zetten jongeren op weg naar werk

In Ronse zetten Samenlevingsopbouw, KOPA vzw en wij, jongeren op weg naar werk via WijsWerk. Het project maakt een brug tussen jongeren en de arbeidsbemiddeling, dienstverlening, arbeidsmarkt en diverse initiatieven.

Lees meer