Jeugdopbouwwerk

De stad, de wijk, de buurt… Het is dé biotoop en leefwereld van jongeren in een kwetsbare situatie. Een unieke kans voor ons om onze ervaringsgerichte  begeleidershouding waar te maken.

Contactpersoon

Locatie

Antwerpsestraat 100, Boom

Jeugdopbouwwerk Boom

Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom in de ontmoetingsruimte op de Antwerpsestraat 100 in Boom. Daar heet Kamal je welkom.

Ben ik niet in het ontmoetingscentrum? Dan vind je me vast ergens op straat of op een plek waar veel jongeren samenkomen. Ik ben bovenal een echte motivator, en zoek samen met de jongere naar manieren om mee te draaien in onze maatschappij.

Nooit een saaie bedoening

In Boom is het nooit saai, er is altijd wel wat te doen. We gaan ook samen op zoek naar hoe de jongeren sterker in hun schoenen kunnen staan, en welke activiteiten ze graag willen doen. Als brugfiguur sla ik ook de brug naar de verschillende partners in Boom.

 

In samenwerking met

Verhalen

Bij LEJO heeft iedere jongere impact collega Jordi aan het woord

In LEJO zwaaien jongeren mee de plak. “Bij andere organisaties klinkt het vaak: ‘Wacht, de jongeren zijn er nog niet klaar voor.’ Bij LEJO proberen we het gewoon.”

Lees meer

WijsWerk : we zetten jongeren op weg naar werk

In Ronse zetten Samenlevingsopbouw, KOPA vzw en wij, jongeren op weg naar werk via WijsWerk. Het project maakt een brug tussen jongeren en de arbeidsbemiddeling, dienstverlening, arbeidsmarkt en diverse initiatieven.

Lees meer

Dé LEJO-zomerhit van 2020

Geschreven in volle lockdown

Lees meer