XP BASIC: Ervaringsleren voor beginners

Bij LEJO zijn we experts in het ervaringsgericht werken met jongeren en groepen in een praktijkgerichte context. In XP BASIC kan je je onderdompelen en verdiepen in deze manier van begeleiden. Een weekje uit de comfort zone.

Tijdens deze opleidings5daagse leggen we de focus op jou als professional, persoon en individu.  We geloven sterk dat je binnen de filosofie van het ervaringsleren pas aan de slag kan met jongeren als je de dingen die we willen bereiken en die we verwachten van jongeren, zelf ook kan toepassen op jezelf als persoon en begeleider.

Zelfreflectie, tijd nemen, verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die we maken. Dit allemaal zelf ervaren en het aan de lijve ondervinden zorgt voor inzichten in je dagelijkse processen.

Wie ben ik als professional en individu? Waar liggen mijn eigen grenzen? Hoe herken ik mijn groeipunten en wat heb ik nodig om daar verder mee aan de slag te kunnen? Hoe creëer je zo’n veilige omgeving waarin waardering en gelijkwaardigheid centraal staan?

Op het einde van deze meerdaagse vorming krijg je theoretische kaders mee die je kan meenemen naar je eigen werking en organisatie om deze verder in de praktijk om te zetten.

Dit is een 4daagse met overnachting met een terugkomdag op 13 december van 9u30 tot 16u

hier een video van de XP-basic van April:

 

  • Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsgericht leren
  • 10/10/2023 - 13/10/2023
  • dinsdag vanaf 9u | Aankomen op maandagavond is mogelijk - terugkomdag 13 december
  • € 600 | € 100 pakketkorting met XP ADVANCED

Prijs

€ 600 | € 100 pakketkorting met XP ADVANCED

Inbegrepen:
4daagse training met alle maaltijden en overnachtingen, procesbegeleiding, professionele ondersteuning en syllabus. En terugkomdag

Begeleider / verantwoordelijke

Jonas Vermeulen

Ook interessant

LEREND NETWERK jongeren en drugs

12 okt
De Kaarderij van vzw JONG

Het Lerend Netwerk Jongeren en Drugs is een open uitwisseling, georganiseerd door Stad Gent, voor iedereen die beroepshalve of op een andere manier in aanraking komt met jongeren en/of druggebruik.

LEREND NETWERK jongeren en drugs

21 dec
nog te bepalen

Het Lerend Netwerk Jongeren en Drugs is een open uitwisseling, georganiseerd door Stad Gent, voor iedereen die beroepshalve of op een andere manier in aanraking komt met jongeren en/of druggebruik.