XP ADVANCED: Ervaringsleren voor gevorderden

Heb je goesting in meer? Dan kan deze training je verdieping in het ervaringsleren aanreiken. Dit is een vervolgtraject waarbij je leert om je eigen begeleidershouding meer ervaringsgericht te maken. Je leert er hoe je als begeleider zelf ervaringsgerichte groepsdynamische oefeningen uitwerkt en begeleidt.

Alles vertrekt, beweegt en eindigt vanuit de inbreng van de deelnemers. Waarin we leren rekening te houden met groepsdynamische processen.

Je leert onder meer:

  • Wanneer breng ik welke activiteit aan?
  • Hoe pas ik mijn programma aan aan de noden van de groep?
  • Wanneer grijp ik in of wanneer laat ik het los?

Het is geen intervisieweek, wel een week waarin we met de groep zelf aan de slag gaan en waaruit praktijkgerichte casussen aan bod kunnen komen, maar niet het vertrekpunt zijn.

Er is een follow up-dag op 15 december.

  • Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsleren
  • 26/09/2023 - 29/09/2023
  • Start dinsdag om 9u | Het is mogelijk om op maandagavond al aan te komen.

Prijs

€ 600 | € 100 pakketkorting met XP BASIC

Inbegrepen:
Vierdaagse training met alle maaltijden en overnachtingen, procesbegeleiding, professionele ondersteuning en syllabus. Follow up-dag op 15 december.

Begeleider / verantwoordelijke

Gust Vanhecke

Ook interessant

Onderdompelbad

23 mrt - 24 mrt
Nog een geheim

De jaarlijkse onderdompeling voor nieuwe LEJO medewerkers en vrijwilligers. Kom ALLES te weten over deze geweldige organisatie.

XP BASIC: Ervaringsleren voor beginners

25 apr - 28 apr

Onderdompeling en verdieping in het outdoor ervaringsleren bij LEJO. Vierdaagse met overnachting van 25 tot 28 april met follow up-dag op 16 juni 2023.

Animatorcursus paasvakantie

3 apr - 8 apr
15
Vormingscentrum Hanenbos

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of mee gaan op een te gek LEJO-kamp?